Электронный журнал о жизни и путешествиях


Найменші держави

Відпочинок і подорожі

by ShaDeRzz 3438 views 0

Найменші держави

Ми живемо у величезному світі і навіть не здогадуємося, скільки всього цікавого і незвіданого нас оточує.

Вашій увазі пропонуються 10 самих крихітних країн світу.

1. Науру

Площа цієї країни - 21.3 кв. кілометра. Вона є найменшою в світі і живе на одному з островів Мікронезії на півдні Тихого океану. Ще до отримання незалежності в 1968 році, цей острів став рідним домом для його населення. Сьогодні населення Науру приблизно 9 тис. осіб. 

 

2. Федерація Сент-Кітс і Невіс

На островах Атлантичного океану вже багато років процвітає ця країна з площею всього 261 кв. км. Стало відомо, що це перші острова, де оселилися європейські народи. Як і в інших курортних країнах, тут широко процвітає туризм, за рахунок чого країна стрімко розвивається. Але крім цього, тут добре розвинене сільське хозяйстао.

 

3. Монако

Другим за своїми розмірами найменшим державою є саме ця країна. На сьогоднішній день її площа становить 2.03 кв. кілометри, хоча ще 20 років тому вона була набагато менше. Завдяки осушенню моря, тепер тут живе близько 30 тисяч людей, що робить цю країну найбільш населеної в світі. Не важко здогадатися, що основним доходом Монако є туризм.

 

4. Тувалу

Острова, що раніше перебували під владою Британії, в 1978 році отримали свободу і утворили одну з найменших країн під назвою Тувалу. Вона розташована на півдні Тихого океану і займає площа 26 кв. кілометра. Тут живе близько 10.5 тисяч чоловік і, за відсутності будь-яких ресурсів, людям доводиться існувати завдяки допомозі інших країн.

 

5. Маршаллові острови

Основний масив цієї країни становлять коралові острови, площа яких сягає 181 кв. кілометра, а населення 62 тисячі чоловік. Америка, яка дала цій країні незалежність у 1986 році, регулярно допомагає хоч якось їй розвиватися і не зникнути з лиця землі. Відсутність яких-небудь ресурсів значно погіршує ситуацію в країні, а імпорт товарів у декілька разів перевищує експорт.

 

6. Ліхтенштейн

Дивно, але одним з найбагатших держав є країна площею 160.4 кв. кілометрів. Її сусідами виявилися Швейцарія та Австрія. У Ліхтенштейні числиться більше компаній, ніж самих жителів.

 

7. Сейшельські Острови

Більше 100 островів Індійського океану утворили одну з найменших країн в світі. Її площа-всього 455 кв. км , а населення 84 тисячі. У 1976 році архіпелаг отримав незалежність і почав стрімко розвиватися за рахунок великого потоку туристів. 

 

8. Сан-Марино

З усіх країн, що входять в європейську раду, у цієї країни найменше населення. Її розмір становить 61 кв. кілометр. Але, незважаючи на такі малі параметри, Сан-Марино є однією з найбагатших країн світу. Її доходи в кілька разів перевищують витрати.

 

9. Ватикан

Сикстинська капела, Собор Святого Петра, резиденція Папи – Апостольські сади – всі ці пам'ятки архітектури розташовані в маленькій країні з площею 44 га. Офіційне населення тут становить всього 800 осіб, але тисячі італійців постійно їздять сюди на роботу. Всім відома ця країна її великим правителем Папою Римським. 

 

10. Мальдівські острови 

В Індійському океані розташована одна із самих барвистих маленьких країн - Мальдівська Республіка. Площа її досягає 298 кв. кілометрів, а населення – 396 тисяч осіб. Туризм приносить цій країні основний дохід, за рахунок якого вона і розвивається. Хоча ще деякий час тому хороший прибуток приносили експорт сушеного тунця, кокосових тросів і молюсків.  

Коментарі (0)

Щоб додати коментар, необхідно