Электронный журнал о жизни и путешествиях

Заповіді самостійного мандрівника

Відпочинок і подорожі

by ShaDeRzz 3441 views 0


Заповіді самостійного мандрівника

У статті зібрані деякі поради завзятих мандрівників, які на власному досвіді відчули маленькі незручності і великі неприємності від далеких і тривалих мандрів.

 І…

- Не фотографуй не запитавши

В різних країнах - різні звичаї. Тому перш ніж сфотографувати краще запитати дозволу. У деяких державах заборонено фотографувати місцевих жителів, або, наприклад, урядові будівлі. А ось в африканських країнах якщо сфотографувати місцевого, то він може вимагати гроші за зйомку. Мало того, в деяких племенах вважається, що фотографія забирає душу. Тому з знімок нишком можна ще й неабияк відгребти. Тому слід бути обережними при фотозйомці на території чужих держав.

- Будь острожен з мережею

Треба бути уважним і обережним з інтернет-підключенням. Підключення до місцевого громадського wi-fi не завжди добре захищена, тому не потрібно відправляти особисту інформацію, інформацію про кредитні картки та інші цінні дані поки не перевірите надійність мережі. Завжди використовуйте протокол HTTPS, по-можливості - двофакторні аутентифікації і надійні паролі.

- Будь привітним

Перебуваючи на території іншої держави, ви автоматично стаєте особою своєї країни. Тому потрібно постаратися шанувати чужі традиції і поважати корінне населення. У подорожах буває різне і можливо ви будете чимось незадоволені і це нормально, але постарайтеся висловити своє невдоволення ввічливо і спокійно.     

- Купуй їжу, там, де і місцеве населення

Не важливо, де ви знаходитесь, в Уганді або маленькому Французькому містечку, - купуйте продукти там, де отоварюються місцеві. Це хороший спосіб зрозуміти побут того чи іншого держави і покуштувати правильної місцевої їжі. Також це дасть можливість спробувати щось незвичайне, а може - відкрити для себе новий кулінарний рецепт. Не тикайте і не хіхікайте, коли бачите щось нове.

- Візьми кредитну картку

Подорож - це завжди непередбачувано. Завжди потрібно мати відхідні шляхи або план про запас. Тому запасні гроші на всякий неймовірний випадок повинні бути. 

- Можливість сходити в душ не випускай

Якщо мають тривалі переїзди або довгий похід на природі, - не важливо, де ви знаходитесь, в центрі азіатських країн або на околицях Європи, завжди використовуйте будь-яку можливість прийняти душ та попрати, так як не зрозуміло коли випаде такий випадок привести себе в порядок.  

- Ховай гроші

 Не варто забувати про безпеку. У всіх країнах світу орудують кишенькові злодії, тому слід більш відповідально ставиться до своїх грошей. По-перше, краще не зберігати всі гроші в одному місці, краще ховати їх у різних місцях. По-друге, гроші чи гаманець не слід класти на чільне місце.   

- Пробуй місцеву кухню

Під час подорожей відійдіть від своєї звичної їжі і спробуйте місцеву кухню. Місцеву кухню в місцевому кафе або в лотках з вуличною їжею – це самий надійний спосіб відчути колорит відвідуваною країни. Як ми вже писали вище - шукайте місця, де є черга з місцевих жителів. Просто дивіться, щоб це не була черга за їжею для бездомних.

Попередь банк

Якщо заздалегідь не повідомити своєї банк про поїздку, то під час подорожі можуть виникнути проблеми. Банки насторожено ставляться до транзакцій за кордоном, тому перед поїздкою слід зателефонувати до відділення свого банку і повідомити їх про те, що ви буде знаходиться в іншій країні і, якщо знадобиться, зніміть ліміт на переведення в готівку грошей.   

- І найголовніше: подорожуй із задоволенням

Не слід прив'язувати себе до маршрутами, вибирайте місця для себе, де б хотіли побувати. З головою поринути у нову культуру нової країни, її історію, традиції, людей. Робіть те, що по душі. Світ різноманітний і прекрасний, кожна країна – це нова історія, користуйтеся своїми можливостями.


Сподіваємося дані поради допоможуть і полегшать ваше подорож. Під час подорожей робіть нотатки для себе. Надалі, коли спогади будуть згасати завжди можна буде освіжити й пережити ще раз незабутні моменти.  

Коментарі (0)

Щоб додати коментар, необхідно