Электронный журнал о жизни и путешествиях

Жахливо смачно: страви, які не кожен наважиться спробувати

Відпочинок і подорожі

by ShaDeRzz 5501 views 0


Жахливо смачно: страви, які не кожен наважиться спробувати

Мало яка тварина на Землі не вживалося людьми у їжу. На кожну тварюку, як кажуть, знайдеться свій гурман. А якщо отруйні риби, павуки, медузи у вас викликають жах, ви просто не вмієте їх готувати!

Японська риба фугу

 Одне з найбільш отруйних страв. Від тетродотоксина, що міститься в фугу, досі не знайдено протиотруту. Що змусило японців є цю жах – таємниця. Але їх кухаря навчилися робити її практично нешкідливою. Найбезпечніша частина – спинка, а чим ближче до черевця, тим отруйнішою. У невеликих дозах тетродотоксин впливає як наркотик. Так що кайф за обідом вам забезпечений. До речі, у кухарів є спеціальні дипломи, тому майстер не тільки може смачно і безпечно приготувати рибу, але і визначити за зовнішнім виглядом гостя яку кількість отрути йому не зашкодить. 



 Азіатська медуза

 Вона найсмачніша з «прозорого» сімейства. Ловлять її вночі, обов'язково надівши рукавички, так як ця отруйна медуза, а на сонці просто розтікається.

 У Японії її люблять у сирому вигляді з соусом з зеленого хрону. Китайцям і індонезійцям подобається, щоб страва хрумтіло, тому медузу злегка підсмажують. А ще відварюють, готують суп зі спеціями, сушать і солять. Взагалі, «кришталеве м'ясо» майже без смаку, тому його їдять з різними соусами і приправами.



 Суп з ластів'ячих гнізд

 Це національне блюдо в Китаї і Таїланді. Для приготування беруть тільки гнізд стрижів-саланганов, що живуть на скелях узбережжя Південно-Китайського моря. Будівельним матеріалом для птиці є не гілочки з травичкою, а своя слина, змішана з дарами моря: ікринками, водоростями, мальками.

 Перед приготуванням гнізда замочують в окропі, а потім відварюють в бульйоні, додаючи імбир і спеції, до отримання жовтої киселеобразной маси. Кажуть, таке блюдо винайшли солдати китайської армії, коли відступали під натиском Чингізхана і опинилися серед скель, де крім птахів з їх гніздами їсти було нічого.



 Змія по-в'єтнамськи

 Побачити, як готують це блюдо – значить потрапити на справжнє шоу. Спершу ще живої змії розрізають черевце, випускають кров і виймають серце. Потім кров розводять рисовою горілкою і п'ють як аперитив. Жовч також заважають зі спиртним і присьорбують вже під час їжі. В принципі з однієї змії можна приготувати цілий обід: шкуру, згорнуту рулетиками, зі зміїним фаршем; товчені кістки у вигляді каші; бульйон з хвостів; відбивні з спинок. Але найбільше ласощі - серце змії. Його можна їсти сирим під горілочку з жовчю.



 Засмажений павук

 Вживати його в їжу придумали камбоджійці, причому порівняно недавно: близько 45 років тому отрутних тарантулів а-пінг сталі є біженці, що рятувалися від геноциду в лісах Кампонг Тома.

 Якщо ви зважитеся скуштувати смаженого монстра, краще брати гарячого, з пилу-жару. Павучка щедро поливають маслом, приправляють сіллю і часником. Коли панцир почервоніє – делікатес готовий.

Коментарі (0)

Щоб додати коментар, необхідно