Электронный журнал о жизни и путешествиях

Римські пам'ятки, які можна відвідати безкоштовно

Відпочинок і подорожі

by ShaDeRzz 5231 views 0


Римські пам'ятки, які можна відвідати безкоштовно

Рим неймовірно дружелюбний к туристам, адже дуже багато ключових його пам'яток можна відвідати, не заплативши ні копійки. Безліч місць, в яких творилася історія, чекають вас, так розглянемо детальніше їх список:

Пантеон

  Пантеон – це один із найвизначніших пам'яток Риму. Це храм усіх богів, який зроблений з мармуру, він має потужні колони, восславляя богів стародавнього Риму. Раніше в ньому відбувалися язичницькі богослужіння, а зараз під плитами цього великого будови поховані правителі Італії. Відвідати Пантеон можна абсолютно безкоштовно.

Собор святого Петра

  Сходити в Собор святого Петра – це одна з головних цілей практично будь-якого туриста, який опинився в Римі. Практично кожен сантиметр на стіни цього собору покривається справжніми творами мистецтва античних часів. Собор є важливим працюючим навіть сьогодні релігійним будівлею, тому для того, щоб увійти сюди, платити не доведеться.

Музеї Ватикану

  Ватиканські музеї, кожна остання неділя місяця є відкритими для вільного відвідування з 8:00 до 14:00. Простоявши в черзі деякий час, ви отримаєте можливість подивитися на старовинні рукописи, дивовижні скульптури і фрески самого Мікеланджело.

Ландшафтний парк, сад вілли Боргезе

  Шикарний ландшафтний парк, який розкинувся навколо палацу сімнадцятого століття – Сад вілли Боргезе. Він є одним з найбільш популярних місць серед жителів Риму для того, щоб відпочити під час вихідних. Для того щоб увійти в музеї та галереї, які розташовані всередині парку, необхідно придбати квиток, але прогулянка по саду, повному скульптур, альтанок і неймовірних точок огляду міста, зрозуміло, абсолютно безкоштовна.

Римські церкви

 Безліч церков Риму абсолютно безкоштовні, лише в одиницях їх них ви можете внести незначні пожертви. По всьому Риму розташовані десятки великих і малих церков, які здатні вразити будь-якого своїми архітектурними особливостями і розписом.

Форум – площа в центрі Стародавнього Риму

  Серце стародавнього Риму – Форум не відвідати просто не можна. Старовинний центр великого міста сьогодні представлений комплексом руїн. Якщо захочете, можна заплатити 4 євро за аудіогід, але подивитися на старовинні колони, арки і храми можна і без цього.

Площа Торі Арджентино

  Одним з цікавих і безплатних дитячих розваг в столиці Італії є спостереження за кошенятами, які живуть на площі Торі Арджентино. Серед старих руїн розташувався котячий притулок. Будь-який бажаючий може отримати доступ до туру на різних мовах світу абсолютно безкоштовно.

Пам'ятник Виттариано

  Прогулюючись по центру міста, просто неможливо не побачити Вітторіано – це великий, сучасний пам'ятник, розташований на Венеціанській площі близько Капітолійського пагорба. Римляни нейтрально ставляться до даного пам'ятника, який був зведений трохи більше ста років тому на честь першого італійського короля після возз'єднання країни. У народі пам'ятник прозвали «Весільним тортом». Ви можете пройти між його колонами і відвідати який там знаходиться музей історії Риссорджименто.

Церква Санта-Марія, скульптура «Уста істини»

  Вам також надається можливість відвідати церкву Санта-Марія і подивитися на цікаву скульптуру під назвою «Уста істини». Дана скульптура – це кругла маска з каменю. Стародавні легенди свідчили, що Уста істини є стародавнім аналогом детектора брехні: якщо нечесна людина покладе руку на уста пам'ятника, то його рот відкусить брехунові руку.

Римська піраміда, брами Сан-Паоло

  Дивно, але в Римі ви знайдете навіть піраміду! Вона розташована поруч з брамою Сан-Паоло і досягає тридцять шість метрів у висоту. Піраміда була побудована в дванадцятому столітті як гробниця для Цестия. Пам'ятник дуже добре збережений і безумовно заслуговує відвідування, до того ж, це абсолютно безкоштовно.

Ватикан

  Уявити Рим без розташувався в ньому Ватикану вкрай складно. Крім Собору Святого Петра, про який вже було сказано раніше, у Ватикані є ще на що подивитися, до того ж, платити за багато зовсім не доведеться. До речі, вхід на перший поверх собору Святого Петра завжди безкоштовний, а якщо ви бажаєте переглянути його повністю, не витративши ні копійки, то можете приїхати в останню неділю місяця. Це ж правило діє у всіх музеях Ватикану, але не забувайте про те, що шорти одягати не можна.

Коментарі (0)

Щоб додати коментар, необхідно