Электронный журнал о жизни и путешествиях


Як зберегти в пам'яті вашу подорож

Відпочинок і подорожі

by ShaDeRzz 3191 views 0

Як зберегти в пам'яті вашу подорож

Кожна подорож - це нові враження, місця, інша атмосфера, люди, традиції, зміна обстановки, нові емоції. Кожна людина, подорожуючи, дивиться на світ, куштуючи все нове та незвичне. Він живе цим, але з часом картинки забуваються, плутаються і губляться, почуття новизни притупляється і всі спогади покриваються пилом, замінюючись іншими. Деталі, які були такими яскравими, стають легкими, поверхневими спогадами. Якщо ви завзятий мандрівник, - життя б'є ключем, емоція за емоцією, кожен день - подія, в такому режимі неможливо запам'ятати все, деякі моменти стираються з пам'яті. Але у ваших силах зробити так, щоб зворушливі моменти життя, важливі деталі і вселенські дрібниці збереглися надовго. Досить слідувати декільком простим правилам.

 

Кожна подорож - це нові враження, місця, інша атмосфера, люди, традиції, зміна обстановки, нові емоції. Кожен

У нас є декілька порад для того щоб оживити спогади і переживати яскраві фарби життя з посмішкою на обличчі:

Під час подорожі заведіть блокнот

Блокнот не займе багато місця в багажі, але буде великим помічником у подорожі. У нього ви зможете робити нотатки, наприклад, назву вулиць, готелів, ресторанчиків, що сподобалися рецепти національної кухні, незвичайні фрази, імена. Пізніше навіть невелика замітка допоможе згадати цікавий момент, красиве озеро на якому побували, дрібну вуличку в дикому закутку, де готують найсмачнішу у світі кави або продають найдешевші шльопанці, назва водоспаду або екзотичного фрукта, який спробували вперше. 

Простежуй атмосферу, фотографуй

Здається, правило само собою зрозуміле, але ні. Недостатньо просто взяти і відзняти серію кадрів пам'яток і себе на тлі красивих місць. Важливо постаратися зафіксувати життя і душу країни, де перебуваєте, місця, яке хочете увічнити, наприклад, жвавий колоритний базарчик або яскраву ярмарок або жінку в національних вбраннях з глечиком на голові. Потрібно відчувати знімок. Якщо бачите те, що торкає розум і душу, розумієте, що ця сцена висловлюється в пам'яті теплом, фотографуйте! Кадр вже залишив слід і надалі буде розбурхувати спогади.

Документуйте деталі

Безліч дрібниць і швидкоплинних образів швидко стираються в пам'яті – не ризикуйте! Додайте в свій фотозвіт кілька деталей:

 - Кольору. збережіть палітру країни на знімках.

 - Візерунки. Їх можна знайти від мощених вулиць до гір з апельсинів. Багато східні країни мають незабутній орнамент, яскравий і неповторний, таке не хочеться втратити в засіках нашій пам'яті.

 - Текстури. Стародавні будівлі, покинуті будови з зношеними стінами, або навпаки, сучасні футуристичні будівлі.

 - Одяг. Особливості стилю тієї чи іншої країни.

 - Їжа, завжди хороший елемент фотозвіту. І мова тут зовсім не про Инстаграме, де багато публікують фото страв. Робіть це для себе, щоб у майбутньому мати можливість повторити це блюдо будинку для коханої людини.

Ведіть щоденник

Блокнот, це не теж саме що і щоденник. У щоденнику більш детально описуйте особистий досвід, процес подорожі, переживання. Для таких записів знадобиться не пару хвилин як для замітки, а відокремлене місце і окремий час. Думки, ідеї, смуток, радість, надії та інші емоції. Не варто поспішати, потрібно постаратися налаштуватися і більш докладно описати потрібні почуття.

Ведіть альбом для вирізок

Мова йде не про збір журнальних вырезкок або альбом для малювання, а про спеціальному альбомі або папки для збору корисної інформації, яка трапляється на шляху. Наприклад, візитки готелів, готелів, буклети з потрібною інформацією, чеки, реклама з дозвіллям, який довелося випробувати. Завдяки зібраної інформації вийде своєрідний каталог, у якому легко буде знайти потрібну інформацію та в майбутньому дати пораду близьким або знайомим. В блокноті, при цьому, можна робити короткі замітки для більш повної картини надалі.

Знімайте портрети

Цей пункт є найбільш складним. Не у всіх країнах можна фотографувати корінне населення, але завжди можна запитати дозволу з щирістю і посмішкою. Не бійтеся відмови. Якщо людина не проти, побудуйте знайти потрібний ракурс, освітлення, при цьому не займайте багато часу, швидше всього перехожий захоче попозувати всього кілька хвилин. Покажіть отриманий знімок людині, якого ви фотографували, і прислухайтеся до його враженням. Це досвід і спілкування.  

Спілкуйтеся

Спілкування на вулицях чужих міст - відмінний спосіб дізнатися ближче країну, в якій ви знаходитесь. Балакучий місцевий житель зможе підказати багато цікавих деталей і дати корисні поради. Чим не матеріал для блокнота або щоденника?

        

Діліться

Діліться враженнями в блогах або на сторінках соціальних мереж. У подорожах завжди є про що розповісти. Можна скласти невеликий опис, прикласти до нього фотографії, і таким чином задокументувати поїздку. У підсумку ви отримаєте багато матеріалу, що дасть можливість скласти єдину картину подорожі.

Ну і звичайно не забувайте насолоджуватися подорожжю. Фотографії та щоденники не повинні віднімати у вас все час у подорожі. Адже головне все-таки сама подорож, а не фотографії в соц.мережах.

Коментарі (0)

Щоб додати коментар, необхідно